Maksymalna moc mojej mikrofali to 900 W. Piekłam to ciastko przez półtorej minuty i to w zupełności wystarczyło, ale dla pewności można ten czas wydłużyć do dwóch minut.
Składniki:
- 1 jajko
- 2 łyżki mąki orkiszowej
- 2 łyżeczki kakao
- szczypta proszku do pieczenia
- 3 łyżeczki cukru trzcinowego
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki oleju
Wszystkie składniki umieszczamy w szklanej miseczce i mieszamy na jednolitą masę. Ciasto powinno sięgać około 1/3 wysokości miski. Wstawiamy do mikrofali i pieczemy. Należy uważać przy wyjmowaniu, u mnie miska bardzo się nagrzała. Ciastko smakuje najlepiej zanim jeszcze całkiem ostygnie, a w towarzystwie porannej kawy to już zupełna pełnia szczęścia :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz