Chcesz więcej?

linkwithin

czwartek, 19 stycznia 2012

Sałatka gyros


Akurat stałam się szczęśliwą posiadaczką niewielkiej ilości mięsa z kurczaka. Za mało na obiad, za dużo na kanapkę… :) Nie zastanawiałam się długo. Przed Państwem sałatka gyros z mojego punktu widzenia

  •      160 g gotowanego lub pieczonego mięsa z kurczaka
  •      4 drobno pokrojone liście kapusty pekińskiej
  •      ¼ drobno pokrojonej papryki czerwonej
  •      średni ogórek kiszony
  •       2 łyżki drobno pokrojonego świeżego ogórka
  •       sos czosnkowy
  •      keczup
  •     przyprawa do gyrosa
Mięso z kurczaka drobno kroimy i obsypujemy przyprawą do gyrosa i krótko podsmażamy na patelni. Do przeźroczystej salaterki układamy po kolei: ogórek kiszony, łyżkę sosu czosnkowego, przestudzone mięso z kurczaka, zalewamy całą powierzchnię cienką warstwą keczupu, ogórek świeży, paprykę, przykrywamy cienko całą powierzchnię sosem czosnkowym i wykładamy resztę kapusty pekińskiej.Smacznego:)

1 komentarz:

fb