Chcesz więcej?

linkwithin

środa, 16 maja 2012

Coleslaw z młodej kapusty po mojemu


Zazwyczaj do tej surówki dodaje się mleko, białą cebulę, a kapusta wcale nie jest taka młoda. Co nieco powyrzucałam na rzecz czego innego. Efekt końcowy nie ustępuje typowemu Coleslawowi, można rzec, że nawet przewyższa, chociażby kolorystyką :)

Składniki:
  • 1 mała główka młodej kapusty
  • 2 średnie marchewki
  • 1 duża cebula czerwona
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • sól, pieprz
Kapustę dokładnie myjemy, osuszamy i drobno kroimy. Zasypujemy sporą szczyptą soli, mieszamy i odstawiamy co najmniej na godzinę.
Dodajemy startą marchew i drobno pokrojoną cebulę, jogurt, majonez, ocet, szczyptę pieprzu i cukier. Dokładnie mieszamy i ewentualnie jeszcze doprawiamy wg potrzeb :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

fb