Chcesz więcej?

linkwithin

poniedziałek, 16 stycznia 2012

Kokosanki

Sympatyczne ciastka,  bardzo łatwe w przygotowaniu. Jednocześnie ciekawe rozwiązanie problemu białka, które czasami zostaje po pieczeniu ciasta :)

Składniki na około 350 – 400 g ciastek

  • 3 białka
  • ¾ szkl. cukru
  • 230 g wiórków kokosowych

Białko należy ubijać z cukrem do momentu, aż cukier się rozpuści. Następnie wsypać wiórki kokosowe i wymieszać. Masę trzeba odstawić na kilkanaście minut, aby wiórki nasiąkły. Za pomocą worka cukierniczego wyciskamy ciastka o średnicy ok 3 cm na blachę wyłożoną papierem. Alternatywnie można nakładać małe porcje masy łyżeczką. Blachę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 165oC i pieczemy ok 20 minut na złoty kolor.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

fb